Dannelse

Kan man forestille sig en dansk opfindelse, som har gjort Danmark til et af verdens mest stabile og velstående lande og danskerne til verdens lykkeligste folk? Og hvis en sådan opfindelse findes, kan vi så eksportere den til resten af verden?

Opfindelsen findes, og den hedder folkeoplysning. Det var Grundtvig og Kold, der tog den tyske idé om dannelse, Bildung, og demokratiserede den i form af højskolen. Dermed gjorde de dannelse til folkedannelse og folke­oplysning. Norge, Sverige og Finland kopierede konceptet ret hurtigt og fik det samme gode resultat.

Verden står over for hidtil usete udfordringer, og vi har brug for dannelse globalt. Lene Andersens nye bog gør det håndgribeligt, hvordan vi kan tale om dannelse i en global sammenhæng og dermed skabe en klogere og mere meningsfuld verden.

En Rapport til Romklubben

Lene Andersen er medlem i Romklubben, og bogen er en Report to the Club of Rome. De to co-præsidenter, Sandrine Dixson-Declève og Mamphela Ramphele, skriver bl.a. i deres forord:

Bogen er en eftertænksom og tankevækkende guide, der kan sætte menneskeheden i stand til atter at fokusere på det, som er vigtigt, og at forstå livslang læring, uddannelse og tænkning som en forenende kraft.

Dannelse: At blive et større menneske

Forfatter: Lene Andersen
Antal sider: 171
ISBN: 978-87-93791-09-1
E-book ISBN: 978-87-93791-11-4
Udgivelsesdato: 25. juni
(c) Lene Rachel Andersen & Nordic Bildung, 2020
Priser:
paperback vejl. pris inkl. moms: 125,-
ebog vejl. pris inkl. moms: 50,-

Bogen distribueres af DBK i Danmark.

I videoen nævner Lene Andersen Fremvirke og European Bildung Network; Fremvirke kan du læse mere om og melde dig ind i her: http://fremvirke.dk/ og European Bildung Network finder du her: https://europeanbildung.net/

The video was originally made for our Kickstarter campaign; we reached our campaign goal and got enough money to print the book.

Generous Sponsors at Kickstarter

Two people contributed very generously to our Kickstarter campaign and we thank them deeply:

Ron Folman

Søren Skjold Andersen

Lene Rachel Andersen

Lene Rachel Andersen is an economist, author, futurist, and bildung activist.

Since 2005, she has written 16 books and has received two Danish democracy awards: Ebbe Kløvedal- Reich Democracy Baton (2007) and Døssing Prisen, the Danish librarians’ democracy prize (2012). Among her books are The Nordic Secret (Fri Tanke, 2017), co-written by Tomas Björkman, and Metamodernity (2019).

Andersen is a full member of the Club of Rome and one of the co-founders of Nordic Bildung.

She is also one of the initiators of European Bildung Day and the European Bildung Network.

Entry about Lene Rachel Andersen on Wikipedia.